Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

68 hajóról 233 embert mentett a VMSZ - eddig!

Még tart az éjszakai vihar utáni mentés

Balaton, 2011. július 15.
A Balatonon zajló vitorlásverseny résztvevői közül csak a VMSZ 68 hajóról 233 főt mentett le. Információink szerint még most is legalább 30 olyan hajó van, mely zátonyra, vagy nádasba futott, vagy elmerült.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata az első, de még nem végleges adatok szerint az elmúlt este érkezett vihar következtében bajba kerültek mentését végezte és végzi(!!!) folyamatosan. A Balatonon zajló vitorlásverseny résztvevői közül csak a VMSZ 68 hajóról 233 főt mentett le. Információink szerint még most is legalább 30 olyan hajó van, mely zátonyra, vagy nádasba futott, vagy elmerült.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata egyelőre csak az életmentéssel foglalkozik, majd ezek befejeztével lesznek végleges adatok. Az eszközök mentése, hajók kiemelése, biztonságos helyre vontatása majd csak ezt követően kezdődik.

A mentések közben egy vízimentő is megsérült, szerencsére „csak” könnyebben. A mentés közben komoly anyagi károkat szenvedtek az eszközeink is. Egy mentőhajónk motorja totálkáros lett, de a „Rupert” sürgősségi mentőhajóban is keletkeztek károk. Ezek felmérése folyamatban. A VMSZ egyébként 7 saját hajóval, valamint a keszthelyi vízimentők egy hajójával és két – önkéntes, együttműködő - vitorlás egyesületi hajóval vett részt a mentési munkákban. (Összesen 10 hajó munkáját koordinálta a VMSZ diszpécserszolgálata)

FONTOS, hogy a fenti adatok csak a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának munkáját szemléltetik. Ezeken túl a vízirendészet és a rendezők motoros hajói is mentettek folyamatosan.






Ajánlataink: