Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Megjött a lehűlés, viharos időjárás a Balatonon

Balaton, 2010. július 18.
Vasárnapra virradó éjszaka megérkezett a Balatonra a meteorológusok által előre jelzett lehűlés. Az időjárás rosszabbra fordulására szinte folyamatosan figyelmeztettek a meteorológusok, mégis voltak néhányan, akik nem vették komolyan az előrejelzéseket. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának hajói pácba került horgászokon, és hajón rekedt embereken is segítettek a viharos időjárásban

Háromnegyed háromtól szinte folyamatosan mentenek a VMSZ hajói a Balatonon. Stégen rekedt horgászok, árboctörött, vagy homokpadon fennakadt vitorláson rekedt emberek kértek segítséget a vihar érkezték követően. Az első jelzés a Vízirendészettől érkezett. Akkor még csak annyit lehetett tudni, hogy egy fiatal pár ment horgászni Zamárdi-felső térségében vízibiciklivel egy horgászstégre. A pontos helyüket nem tudták meghatározni, így a mentésükre Tihanyból induló Rupert sürgősségi mentőhajó személyzetének először meg kellett őket keresni a viharos Balatonban. A két fiatalt háromnegyed ötkor sikerült a szántódi kikötőben partra tenni.

Még véget sem ért ez a mentés, mikor jött a jelzés, hogy
Balatonszemes közelében egy vitorlás, fedélzetén négy emberrel megfeneklett. Ők horgonyt dobtak és így várták a segítséget. A hajót a négy emberrel a fedélzetén a Zánkáról induló, eszközök mentésére átalakított hajó, a Rupert személyzetének segítségével levontatta a homokpadról és biztonságos helyre juttatta.

Negyed hétkor Balatonfüred és Zamárdi között félvízen veszteglő árboctörött vitorláson és a rajta rekedt embereken kellett segíteni.

Még délelőtt is akadt munka, miután a sajkodi öbölben kellett egy vitorlást biztonságos helyre vontatni.

A Balatonon jelenleg is másodfokú viharjelzés van érvényben. Az előrejelzések szerint a térségben bármikor alakulhat ki rendkívül erős széllel és záporral, zivatarral, jégesővel viharos időjárás.






Ajánlataink: