Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Nem csak a Balaton partján számíthatnak ránk

Balaton, 2012. augusztus 17.
Egyesületünk az idei szezonban 47 helyszínen lát el vízimentő feladatokat. Kollégáink túlnyomó többsége a Balaton-parton dolgozik, de néhány távoli helyszínen is a VMSZ vízimentőivel találkoznak a strandolók.

Esztergom – Palatinus tófürdő

Egy bányatóban jelöltek ki strandolásra, fürdésre alkalmas vízterületet, melynek biztosítását két vízimentőnk látja el.


A strand a hűvösebb idő miatt most csendes és nyugodt, de az átlagos látogatószám 1000-1200 fő. Úgy tudjuk, az idei rekord 3500 vendég volt. A víz most 21-22 fokos, de sokan bíznak a napsütésben és a parton töltik a szabadidejüket.

A homokos part tiszta, kövek, kagylók nincsenek a mederben sem, ezért nem csoda, hogy az esztergomiak kedvelt helye a tófürdő.

A több éve tartó együttműködésnek köszönhetően a strand üzemeltetőjével és a strand személyzetével is nagyon jó a kapcsolatunk. A vendégek is örülnek a VMSZ jelenlétének, megfogadják kollégáink tanácsait, tudják, hogy magasan képzett strandi mentőinkre mindig számíthatnak.



Sopron - Lővérfürdő

A fürdő épített strand, nem szabad vizű. Nyitott és fedett medencék, gyermekmedence, csúszdák és vízi játékok várják a vendégeket. Vízimentőink a helyi uszodamestereket erősítik. A megnövekedett szünidei forgalom miatt - évek óta - Egyesületünk közreműködésével emelik a létszámot. Az így négy fős csapat jó hangulatban, mindenben együttműködve vigyáz a strandolók biztonságára, kölcsönösen segítve egymást a napi feladatok ellátásában is.


A látogatók száma nagyon változó. Kollégánk szerint az utóbbi napokban az időjárás miatt voltak nagyon kevesen. A hely sajátosságai miatt kevesebb a kérdezősködő, információt kérő vendég, viszont ha baleset történik az általában komolyabb a Balaton partra nagyon jellemző kagylóvágásnál. A medencék környezete és csúszdák is sok veszélyt rejtenek. A strandolók hallgatnak a figyelmeztetésekre, de sajnos így is történnek olyan események, amelyek beavatkozást, vagy segítségnyújtást igényelnek.

Továbbra is arra kérünk mindenkit, hogy olyan helyen fürödjön, ahol biztosított a terület felügyelete. Egyesületünk közel ötven helyen vigyáz az Önök biztonságára. Válasszanak ezek közül!






Ajánlataink: