Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Sikeres újraélesztés Zamárdiban

A mentők közötti együttműködésnek köszönheti az életét egy szlovák nő

Zamárdi, 2015. augusztus 3.
Egy 30 év körüli szlovák nőt hoztak ki a fürdőzők a Balatonból és kezdték meg a laikus újraélesztést Zamárdiban 13 óra körül. A Zamárdi Vízimentő Egyesület ügyeletes orvosa vette át az újraélesztést. Közben Tihanyból riasztotta az OMSZ a Rupert Sürgősségi mentőhajót.

Mire a Rupert a helyszínre ért, addigra a nő keringése helyreállt, vérnyomása normális értéket mutatott és volt légzése - mondta Pápai György ügyeletes mentőorvos. Hozzátette, hogy a nő vízben lebegő testét fürdőzők találták meg, s ők vitték ki a partra, majd ők kezdték meg az újraélesztését. Közben értesítették a zamárdi vízimentők az ügyeletes orvosát, aki átvette az újraélesztést. Pápai György pontosan nem tudta megmondani, hogy a nő mennyit lehetett a vízben. A nő férje mondta az ügyeletes orvosnak, hogy szerinte kb 10 perccel a megtalálása előtt ment a vízbe, így valószínű, hogy csak pár percet lehetett víz alatt.

A reanimációt követően Rupert sürgősségi mentőhajón szolgáló mentőtiszt és mentő ápoló segítségével a nőt a szállításhoz szükséges műszerekkel ellátták, szállítható állapotba hozták. Közben a helyszínre érkezett az Országos Mentőszolgálat legközelebbi mentőautója, melynek személyzetét és felszereltségét a vízimentők segítették ki.

A mentőautó a mentőhajó felszerelésével, valamint a Ruperten szolgáló mentőtiszt és mentőápolóval kiegészülve a nőt kórházba szállította.

Tar Mihály, szóvivő
Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata






Ajánlataink: