Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Sikeres volt az I. VMSZ Szakmai Nap

Budapest, 2103. március 25.
A neves előadók, és a színvonalas helyszín garancia volt arra, hogy az eseményre komoly érdeklődés várható. Közel száz vendég érkezett az I. VMSZ Szakmai Napra, a Magyar Sport Háza konferenciaterme megtelt. A résztvevők egyhangú véleménye, hogy az idei szezonkezdet előtt szükség van még egy ilyen rendezvényre.

A program délelőtt 10 órakor Bagyó Sándor köszöntőjével kezdődött.

Dr. Zacher Gábor – toxikológus főorvos – előadásában azokat a toxikológiai eseteket mutatta be, amelyek előfordulhatnak vízparti, strandi körülmények között is.



Dr. Lászik András - egyetemi adjunktus, igazságügyi orvos szakértő, igazságügyi haemogenetikus (DNS) szakértő - arról beszélt, hogy vízimentőként milyen halálesetekkel találkozhatunk, külön kitérve az ilyen esetekben szükséges dokumentálásra.





Dr. Kádár Balázs – intenzív terápiás és sürgősségi szakorvos, a Légimentők orvos igazgatója, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának orvos-szakmai vezetője – a légimentők tevékenységéről tartott előadást.





Bagyó Sándor a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Egyesület elnöke a hazai vízimentés történetét mutatta be, amely nagyon nagy fejlődésen ment keresztül.

Lengyel Norbert a VMSZ strandi mentési csoportvezetője bemutatta az SMCS tevékenységét és összefoglalta az elmúlt év eredményeit.



Az előadások után szendvics és kávé mellett kötetlen beszélgetés kezdődött, melynek során felmerült a kérdés: Legyen-e újabb szakmai nap? A résztvevők egyhangú felkiáltással jelezték, hogy szeretnék, ha még a nyári szezonkezdet előtt lenne újabb ilyen jellegű rendezvény, ezért egyesületünk elnöksége és Dr. Kádár Balázs – orvos-szakmai vezetőnk – már a II. VMSZ Szakmai Nap programjának összeállításán dolgozik.

Természetesen a folytatás is nyílt lesz mindenki számára, szeretettel várunk mindenkit és bízunk abban, hogy az első szakmai nap sikere után a következő alkalommal még több érdeklődő látogat el rendezvényünkre.

Fotóalbum












Ajánlataink: