Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Szolgálatba állt a Rupert Sürgősségi Mentőhajó

Balatonlelle, 2016. június 12.
Balatonlellén, A BAHART Hajóállomásán Rutai Évával, a város Városüzemeltetési Szervezetének vezetőjével közösen tájékoztattuk a sajtó szép számmal megjelent képviselőit a Rupert Sürgősségi Mentőhajó idei szolgálatba állása alkalmából

Az időjárás ugyan még nem igazán idézi a nyarat, de mindenképpen a szezon kezdetét jelzi, hogy a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szolgálatba állították a Balaton legnagyobb és leggyorsabb mentőhajóját. A Rupert Sürgősségi Mentőhajó augusztus végéig, amolyan vízi mentőautóként teljesít szolgálatot. Ötszáz lóerő hajtja, sima vízen pedig akár 90 km/órás sebességre is képes. Emellett a strandokon is beindul a nagyüzem, ahova még mindig várják a nyári munkát kereső, úszni jól tudó diákokat. A napi bért a tavalyihoz képest a VMSZ megduplázta, így nettó 8 ezer forintot keresnek a strandon szolgáló vízimentők.

2 motorral, összesen 500 lóerő hajtja a Balatonon a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának sürgősségi mentőhajóját. A Rupert hajó ettől a hétvégétől ugyanazt tudja nyújtani a vízen bajba került embereknek, mint a szárazföldön a legjobban felszerelt mentőautók. Személyzete és felszereltsége is olyan, hogy már a part felé tartva lehet a sérülteket ellátni.



"A teljes technikát, ami megfelel egy roham-eset kocsi felszerelésének, azt ki tudjuk vinni a vízre és súlyos egészségkárosodás, ne adj" isten szívleállás esetén már a helyszínen, tehát a hajóban meg tudjuk kezdeni a súlyos beteg ellátását." mondta Mészárovics István, az idei első legénység mentőtisztje.

A hajó arra is lehetőséget ad, hogy a vízben bajba került emberek mielőbb segítséget kapjanak. Szél mentes időben akár 90 km/órás sebességgel haladhat, de kialakításának köszönhetően a balatoni viharokkal is megküzd.



Én jó pár éve teljesítek szolgálatot ezen a hajón, körülbelül nyolc éve, de olyan még nem volt, hogy az időjárás miatt nem indultunk el ha segélyhívás érkezett. Tehát még 100 km/órás szélben is kihajózunk, bár olyankor korlátozva van a sebességünk, de az időjárás nem tart vissza bennünket. - ezt már Szánti Kálmán, a Rupert hajóvezetője, a VMSZ elnökségi tagja válaszolta az újságírók kérdésére.



A vízimentők idén jelentősen megemelték a strandokon szolgáló fiatalok, zömmel diákok napi bérét is. - ezt már Lengyel Norbert, a VMSZ Strandi Mentési Csoportjának vezetője mondta.
- Tavaly négyezer forintos nettó, legális bért adtunk a munkatársainknak. Ezen kívül szállást és munkaruhát díjmentesen biztosítottunk nekik. Logikusan ennek a duplája 8 ezer forint, tehát az ide évtől 8 ezer forintos fizetést kínálunk mindenkinek naponta.

A vízimentők azt mondják, hogy a béremelésre szükség volt, mert érződött, hogy elfogytak a diákmunkások a Balatonon. Ezért kellett olyat lépni, amivel meg tudják tartani a régi kollégáikat és újakat tudnak toborozni. Az idén egyébként még indítanak a nyár elején vízimentő tanfolyamot, ahova várják az úszni jól tudó fiatalokat, akiknek a vizsga után azonnal tudnak munkát biztosítani.

------------------------------------------------

Sajtóeseményünkről beszámolt:
MTVA, MTI, RTL Klub, TV2, ATV, Hír Tv, Echo TV, Kossuth Rádió, Class FM, Magyar Idők, valamint az MTI tudósítását átvéve számos internetes portál







Ajánlataink: