Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Újabb sikeres újraélesztés

Pálkövén sikerült újraéleszteni egy idős férfit

Pálköve, 2012. június. 23.
A strandi vízimentő, egy érdi orvosnő, a Rupert Sürgősségi mentőhajó személyzete, az Országos Mentőszolgálat tapolcai esetkocsijának, valamint a balatonfüredi Légibázis mentőhelikopterének munkatársai közösen mentették meg egy ismeretlen személyazonosságú férfi életét, aki a pálkövei strandon lett rosszul és fordult a vízbe.

Fél kettő előtt pár perccel vette észre a VMSZ pálkövei strandon szolgáló strandi vízimentője, hogy egy idős férfi rosszul van. A parttól 5-6 méterre csapkodott és kapálózott. Azonnal odasietett, az akkor már vízbe fordult férfihez, akit a partra emelt. A férfi ekkor életjeleket már nem adott. A parton, észlelve a bajt bekapcsolódott a segítségnyújtásba egy épp a strandon tartózkodó érdi orvosnő is, s az ő közreműködésével kezdték meg a férfi újraélesztését.

Eközben a Rupert Sürgősségi mentőhajót riasztotta a VMSZ és az Országos Mentőszolgálat veszprémi mentésirányítási csoportja is. A Rupert – mivel más elfoglaltsága miatt épp a közelben tartózkodott – perceken belül a helyszínre érkezett, ahol bekapcsolódtak a segélynyújtásba. Időközben megérkezett a Tapolcai Mentőállomás esetkocsija is a helyszínre, valamint a Balatonfüredi Légimentő Bázis helikoptere is landolt a helyszínen. Kettő óra előtt pár perccel jelezték, hogy a férfinak tapintható pulzusa van.

14:12-kor pedig az ismeretlen személyazonosságú, a strandon egyedül tartózkodó idős férfit szállítható állapotban a mentőhelikopter vitte kórházba.






Ajánlataink: