Bankszámlaszámunk: 10404955-49515811-00000000

Adószámunk: 18929885-2-19

Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383

A vízimentők támogatását kérte egy cégvezető az ügyfeleitől karácsonyra

Falussy Levente, a Címkespecialista márka tulajdonosa azt kérte az ügyfeleitől, hogy tekintsenek el a szokásos karácsonyi ajándéktól, amit ilyenkor szokott küldeni nekik, ő pedig adományként ajánlja fel az erre szánt összeget.

Szakszolgálatunk is a támogatandó szervezetek között volt, egy szép összeget gyűjtött össze nekünk az ügyfelei közreműködésével. Köszönjük szépen mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy ez az adomány hozzánk kerüljön! Falussy Leventével a támogatói akció lezárultakor beszélgettünk.

Hogyan támadt az az ötlete, hogy adománygyűjtést indít Szakszolgálatunk számára?

Nagyon szeretek evezni, vitorlázni, úszni, minden vízisport vonzó számomra. A munkámban tavaly épp egy okostelefon szoftvert teszteltünk, és arra gondoltam, megpróbálom felhasználni úgy, hogy közösséget kovácsoljon még akkor is, ha fizikailag nem vagyunk együtt. És ezt, az applikáció adta lehetőséget egyfajta adományozásra tudjuk felhasználni.

Arra bíztattam az ügyfeleimet, hogy ahelyett, hogy küldenék nekik év végén ajándékot -amit mindig szoktam-, ajánljuk fel együtt jótékony célra egy szervezetnek. Ők dönthették el három lehetőség közül, kinek utaljam azt az összeget, amit az ő ajándékukra költöttem volna. A vízisportok szeretete miatt egyértelmű volt számomra, hogy az egyik választási lehetőség a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata lesz. Mindig figyelem, amikor vitorlázok vagy evezek, hogy önfeláldozó emberek mennyit tesznek azért, hogy mi biztonságban legyünk. Nagyon örömteli dolog vízben vagy vízen lenni, de sok esetben az egyetlen akadálya annak, hogy ezt átélje egy gyerek vagy egy felnőtt az az, hogy nem érzik biztonságban magukat. Miközben hatalmas felüdülés a vízen töltött szabadidő.

Falussy Levente, a Címkespecialista márka tulajdonosa

Szakszolgálatuk elnökét, Bagyó Sándort gyerekkorom óta ismerem, és régóta kerestem az alkalmat, hogy támogassam a munkáját, az erőfeszítéseit. Azt találtam ki, hogy azokat az ügyfeleimet, akik ismernek engem és közel állnak hozzám, megpróbálom bevonni ebbe a támogatói akcióba. Készítettünk minden partneremnek egy egyedi NFC-t és QR-kódot tartalmazó karácsonyi kártyát, azon keresztül meg tudták nézni mind a három alapítványt, amit szerettem volna támogatni. Örömmel mondom, hogy a vízimentők kapták a legtöbb támogatást.



Nekünk nagyon sokat számít az adományuk, hiszen egy civil szervezet vagyunk, másrészt jól esik annak a több száz vízimentőnek, aki nálunk dolgozik, hogy így is elismerik a munkájukat.

Azok az emberek, akik annyi mindent tesznek a biztonságunkért, megérdemlik, hogy akár ilyen módon felhívjuk a figyelmet a munkájukra. És jó tudni, hogy ha támogatjuk őket, színvonalasabb lesz a vízi biztonság. Ezt a gondolatot át tudtam adni az ügyfeleimnek, hiszen az első szóra adományoztak.

Úgy hallom a szavaiból, hogy ön tudatos vízhasználó, tehát átgondoltan megy ki a vízre.

Abszolút így van. Ez a legfontosabb a vízisportokban, hogy a biztonságérzet meglegyen mindannyiunkban, így tényleg önfeledten tudjuk élvezni a víz, és a víz környéki szabadidős tevékenységek élményét.

A mentőmellény használatával kapcsolatban látom, hogy nagyon erős lendületet adott a vízimentők edukációs tevékenysége itthon. Tengerpartokon vagy nyugat-európai tavakon automatikusan felveszik az emberek, de itthon még van mit tenni ezen a téren. Nagyon szeszélyes víz a Balaton, hiába nem egy tenger. Fontos, hogy szokjuk meg, mert igenis tudunk benne mozogni, tudunk benne evezni vagy vitorlázni. Nem ezen múlik a kötetlenség, sőt, pont, hogy az ellenkezője igaz. A mentőmellényen múlik, hogy tényleg nyugodtak lehetünk a vízen, hiszen, ha bármi baj van, akkor fent maradunk a víz felszínén.

Ön kitől vagy hogyan tanulta meg, hogy hogyan kell vigyáznia?

Hévízen nőttem fel. Nekünk a Balaton közelsége ebből a szempontból egy nagy előny volt egy alföldi gyerekkel szemben. A Balatonnal kapcsolatban van egy valós tapasztalatom, gyerekkorom óta magamba szívtam ezt a tudást. Annak, aki nem itt nő fel, nagyon fontosak azok a médiatartalmak, amelyeket önök készítenek. A mi gyerekkorunkban nem készültek ilyen edukációs célú videók vagy táblák. De ma szerencsére már találunk ilyen figyelemfelkeltő tartalmakat. Fontos ezeket megnézni, és örülünk, ha az adományunkkal mi is hozzá tudunk járulni ezek elkészítéséhez.



Ismerje meg támogatóinkat

Ismerje meg együttműködő partnereinket

1%