Bankszámlaszámunk: 10404955-49515811-00000000

Adószámunk: 18929885-2-19

Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383

Három újraélesztéshez is riasztottak minket a hétvégén a Balatonon

Mint ahogyan az előző hetekben, a mai vasárnapon is összegeztük a hétvégi összefoglalókban egyesületünk operatív tevékenységeit.

Szombaton Rupert nevű sürgősségi mentőhajónk a balatonkenesei Alsóréti szabadstrandra vonult vízből mentett személy újraélesztéséhez. Sajnos az újraélesztés sikertelenül zárult. Eközben a másik sürgősségi mentőhajónk, az Alfa sikeres újraélesztésben vett részt Balatonlellén. Strandi vízimentő kollégánk kezdte meg egy hölgy újraélesztését, akit a strandolók hoztak ki egy szivacskarikán a parthoz, és már nem lélegzett. Mikor az Alfa személyzete átadta a beteget az Országos Mentőszolgálat helyszínre érkező egységének, a hölgy már eszméleténél volt.

Egy harmadik újraélesztéshez is riasztottak minket: Kócsag nevű hajónk személyzete a Siófok Plázs előtti vízterületen átemelt a hajóra egy vízbicikliről egy eszméletlen, vízből mentett személyt. Az újraélesztését megkezdték, közben a siófoki Bahart Kikötőbe vonultak. A Rupert személyzete a kikötőben vette át az újraélesztést, ami sikerrel zárult.

A Rupertet egy meghibásodott, a motorját leállítani nem tudó, ezáltal nagy fordulaton folyamatosan haladó vitorláshoz is riasztották. A motort leállították kollégáink segítségével, akik a vitorlást az Alsóörs Marina kikötőbe vontatták.

Délután a révfülöpi Napfény Kempingből kért segítséget strandi vízimentő kollégánk egy fejsérült gyermekhez, aki beütötte a fejét, miközben beugrott a stégről. Az Alfa személyzete ellátta, további ellátás céljából a szülei vitték kórházba. Később egy rovarcsípett személyt is elláttak az ábrahámhegyi strandon, akin allergiás tünetek jelentkeztek.





Kócsag nevű mentőhajónk a balatonalmádi mólónál megrendezett Solar Boat Challenge napelemes hajóverseny biztosítását is végezte tegnap.

Éjszaka egy felfújható csónakkal elsodródott nő és férfi mentését végzetük Balatonlelle előtt. (Lásd a 2023. 08. 27.-én, 13:26-kor kiadott facebook posztunkban.)

Strandi mentőink 93 könnyű sérültet láttak el a hétvégén. És 4 új vízimentő kolléga tett nálunk sikeres vízimentő vizsgát. A Rupert legénysége pedig ezekben a percekben is egy vitorlás műszaki mentésénél végez búvármunkát Zánkán.




Ismerje meg támogatóinkat

Ismerje meg együttműködő partnereinket

1%